MAD, ØKOLOGI OG SUKKER

Det Økologiske Spisemærke

Molevitten har Det Økologiske Guldmærke. Det betyder at institutionen har minimum 90% økologi i dagens måltider.

Morgenmad

Børnene kan spise morgenmad frem til kl. cirka 8.00. Det kan fx være havregrød, havregryn, cornflakes og brød. Derudover har vi tradition for hjemmebagte boller hver fredag morgen – forældre er meget velkomne til at deltage. Vi giver også børnene mulighed for en formiddagssnack kl. 9, inden dagens samlinger og aktiviteter begynder.

Frokost

Alle børn – i både vuggestue og børnehave – får hjemmelavet mad til frokost. Om eftermiddagen bliver børnene tilbud en snack, fx hjemmebagt brød, knækbrød, frugt eller lign.

Sukker

Molevitten arbejder for sund og økologisk mad, men vi er ikke en 100% sukkerfri institution. Vi undgår sukker i dagligdagen, men til fester, fødselsdag og arrangementer tillader vi fx kage eller is.

Fødselsdag for vuggestuebarn

Når et vuggestuebarn har fødselsdag, vil vi gerne fejre det i forbindelse med frugt om eftermiddagen. Her er det en god ide med noget lækkert, sukkerfrit til hygge på stuen. Her er boller, frugtspyd, pølsehorn eller lignende et hyggeligt indslag. Men det vigtigste er, at barnet oplever de ritualer, de kender, når vi holder fødselsdag for de andre venner på stuen.

Fødselsdag for børnehavebarn

Når jeres barn har fødselsdag, vil vi rigtig gerne fejre det i Molevitten – og I kan selv vælge, om I vil invitere hjem eller holde det i børnehaven. Vi fejrer altid fødselsdag om formiddagen, og forældre til fødselsdagsbarnet er velkomne til at deltage, men det er ikke et krav. Hvis I gerne vil holde fødselsdagen hjemme, er det for hele stuen. Vi vil som udgangspunkt går fra Molevitten kl.9.30 og går tilbage ca. kl.12.00. Det er ikke altid, vi kan komme på selve barns fødselsdag – tag en snak med stuepersonalet om, hvornår det passer bedst. I må meget gerne servere lidt frokost, men vi kan også tage madpakker med hjem til jer.

Det er Molevittens politik, at børnene ikke får slik i den tid, de er i børnehave. I forbindelse med fødselsdag kan man tage is elle kage med, hvis ikke man vælger boller, frugt eller andet sundere guf.

Ideer til at dele ud:

  • Ispinde
  • Kage / Muffins (evt. sødet med frugt)
  • Minipizza / Pizzasnegle
  • Pølsehorn
  • Pandekager
  • Boller
  • Frugt, frugtspyd
  • Figenstænger
  • Rosinæsker
Tilbage til HVERDAGENPDF 'MAD & MÅLTIDS POLITIK'