FAKTA OM MOLEVITTEN

CD5A1865

Integreret institution

Molevitten er en selvejende integreret institution for børn i 0-6 års alderen. I Molevitten er man sikret en plads i børnehaven, såfremt man er startet i vuggestuen.

På to matrikler - lidt endnu!

I dag har Molevitten til huse på to adresser. Vuggestuen ligger i Lyrskovgade på 1. sal i en beboelsesejendom. Her har vi tre store dejlige lyse rum, der er adskilt med foldedøre - og en mindre og meget skøn tagterrasse. Børnehaven ligger på Vesterfællesvej 100, tæt på det nye Humletorv i Carlsbergbyen. Vuggestuen er normeret til 24 børn, og børnehaven til 50 børn. Pr. 1. januar flytter vi sammen og ind i helt nybyggede lokaler på hjørnet af Vesterfællesvej og Ny Carlsberg Vej - læs mere om vores nye hus.

Om vuggestuen

Vuggestuen består af to stuer, med 12 børn på hver stue: Tigerstuen og Elefantstuen. Der er 3 personaler på hver stue: 2 pædagoger samt en medhjælper og/eller en studerende. Vuggestuen har eget køkken og tilbyder mad til børnene hver dag.

Indendørs faciliteter

Vuggestuen har fine faciliteter med plads til både stille og mere fysiske aktiviteter - fx. har vi et aktivitetsrum med hoppemadras, rutsjebane, musikanlæg m.m. Rummet fungerer desuden som soverum for de største i middagsstunden.

Tagterrasse

Vi har direkte udgang til en stor tagterrasse, hvor vi har legeplads, legehus, sandkasse, plantekasser m.m. Vi har opdelt legepladsen i mindre rum ved at stille planterkasser og legeredskaber forskellige steder, så der er mulighed for de mere stille lege omkring sandkasse og legehus og for at skabe plads til de vildere lege som cykling, boldspil og løb.

Sanseoplevelser og grønt

For at skabe så mange sanseoplevelser, som det er muligt på en legeplads i byen, har vi valgt forskelligartede træer og planter - nogle løvfældende, andre frugtbærende - forskellige buske med spiselige bær og krydderurteplanter.

Børnene er med til at passe haven. De vander og plukker de modne frugter og bær. Hvert forår har vi en plantedag, hvor hvert barn kommer med en plante, som de er med til at plante i krukker eller bede.

Udendørs krybber

Den ene ende af tagterassen er aflukket. Her har vi 10 krybber, så de 10 yngste børn kan sove ude året rundt.

Om børnehaven

I børnehaven har vi tre stuer: Zebrastuen, Rævestuen og Delfinstuen. Hver stue har 3 personaler: 2 faste pædagoger og en medhjælper og/eller en studerende.

De fysiske rammer

Alle tre stuer består af 2 rum - en “hovedstue” og et aktivitetsrum, hvor der fx er udklædning, køkken, skum-byggeklodser, briobaner, bøger osv. Et at vores aktivitetsrum fungerer som soverum for de yngste i middagsstunden.

Madpakker

Vi har et mindre køkken, som desværre ikke er godkendt til at tilberede mad i. Derfor har alle børnehavebørn madpakker med. Når vi flytter til vores nye, dejlige institution får vi nyt køkken med madordning for alle børn.

Legeplads

Vi har direkte udgang til en legeplads med verdens største rutsjebane (set med børnenes øjne), flere legehuse, klatretårn, gynger og stor, dejlig sandkasse. I sommerhalvåret spiser vi rigtig tit madpakker ude, ligesom eftermiddagsfrugten bliver indtaget i skyggen.

Ny normering pr. 1. januar 2019

Pr. 1. januar 2019 flytter vi ind i vores helt nybyggede institution og vokser fra 5 til 10 stuer – 6 vuggestuegrupper og 4 børnehavegrupper. Vil du være med fra start, så skynd dig at skrive dit barn op.

Tilbage til NYE FORÆLDRE