VORES HISTORIE

Gammel – men fuld af fremdrift

Molevitten er en fusion mellem Menighedsbørnehaven Rahbek og Vuggestuen Lyrskov. Vi valgte at gifte os i 2011 som et led i Københavns Kommunes ønske om bæredygtig økonomi og større institutioner. Vores ægteskab har været lykkeligt fra starten – og sammen blev vi ret hurtigt enige om navnet Molevitten.

Traditioner og puls

Begge institutioner er “gamle”, kendte vesterbroinstitutioner med mere end 100 år. Det betyder, at vi sammen har en stærk identitet med solide rødder i såvel det traditionelle som det pulserende Vesterbro.

Historisk har det altid været højt prioriteret, at ALLE skal føle sig velkommen i Molevitten – både børn, voksne og personale. Derfor er vi meget opmærksomme på at give næring til den særlig ånd og det fællesskab, som altid har kendetegnet de to institutioner og nu er en fælles platform for hele Molevitten. 

Kulturbærere og kulturbyggere

I det sidste 10 år har vi brugt krudt på at sammensmelte de mange traditioner, som de to institutioner har bragt med. Det bedste lever videre, det sørger kulturbærerne for. Og nyt og spændende kommer til, det sørger kulturbyggerne for. Derfor tager vi imod nye medarbejdere, nye forældre og børn, forskningsprojekter, nye læreplaner, temaperioder m.v. med åbne arme. Vi vil rigtig gerne det trygge og nære, men vi vil også stimuleres og udfordres af omverdenen, fordi arbejdet med børn aldrig er statisk og derfor må vi heller ikke være det.

Gode venskaber og minder

Vi vil gerne være den bedste institution på Vesterbro – målt på, at børnene har haft en tryg, sjov og udviklende institutionstid med nærværende voksne og en masse gode minder. Helst SÅ god, at børnene taler om deres tid i Molevitten og måske endda kommer på besøg, selvom de er blevet store og er videre i deres skoleliv.

Det er vores mission, at alle børn går ud af Molevitten med mange gode venskaber i rygsækken. Og de skal have redskaber og metoder, som ruster dem til at gå videre ud i verden og være dygtig til selv at skabe og indgå i relationer – netop fordi det har mødt fællesskabet og prøvet de gode relationer i Molevitten.

Det er ikke altid en nem opgave, men vi har til gengæld nemt ved at tro på, at det er den helt rigtige vej for Molevitten – og vores børn.

Tilbage til OM OS