INDKØRING I VUGGESTUE

Tillykke med din plads

Vi glæder os til at byde jer velkommen og give dit barn en masse gode oplevelser. I vuggestuen kalder vi indkøringen for tilknytningsperioden, da en tryg opstart handler om et tryg tilknytning.

Når dit barn skal starte i vuggestuen er det vigtigt, at I giver jer god tid til en tryg opstart, som typisk strækker sig over 1-2 uger. De fleste børn skal bruge lidt tid til at vende sig til det miljøskift, det er, at begynde i vuggestue. I får tilknyttet en kontaktpædagog, da etableringen af det tætte pædagog- og forældresamarbejde er afgørende for dit barns trivsel og udvikling i vuggestuen. Dette særlige forhold ophører og bliver et fælles ansvar for stuens personale, når kontaktpædagogen vurderer, at dit barn er tryg ved de andre børn og det øvrige personale.

Den første dag

Den første dag kommer du og dit barn på besøg i ca. en time. Her taler vi om indkøringen og praktiske ting  og du får mulighed for at fortælle os om jeres barn, fra rytmer, vaner og familie. Det er meget individuelt, hvor lang tid tilknytningsperioden tager, men udgangspunktet er, at I er her sammen med jeres barn de første par dage. Derefter skal barnet gradvis og nænsomt vænne sig til at være i vuggestuen alene.

Er det jeres første barn er det måske også jeres første kontakt med institutionsverdenen. Derfor kan der være både spørgsmål og tvivl, som det er relevant og aktuelt at få afklaret, så starten kan blive så god som mulig for alle parter. Spørg endelig – alle spørgsmål og al undren er velkommen.

Husk at medbringe

  • Sutter med navn på
  • Regntøj og gummistøvler
  • Sutsko
  • Skiftetøj efter årstiden

Skriv navn på tøj og sager

Det vil være en kæmpe hjælp for alle, hvis du skriver navn i dit barns tøj. Samtidig er det med til at øge sandsynligheden for, at glemt eller forbyttet tøj finder vejen tilbage til dit barns garderobe – eller er til at finde i glemmekassen. Gør det til en vane at tjekke ugentligt, om der er skiftetøj i dit barns garderobe (undertøj, bluse, bukser, strømper) – fx hver fredag.

Tilbage til NYE FORÆLDRE