Vi er vores bydel
Vi er en selvejende integreret institution, der ligger i hjertet af Vesterbro – det nye hjerte vel og mærke!
Vesterbro byder på en lang og til tider farverig historie – og er nu også vokset sig til et populært område med kulturel puls og CarlsbergByen som ny moderne oase.
Fra 1. januar 2019 har Molevitten til huse i det nye Vesterbro, mens vores sjæl er stærkt bundet til det gamle Vesterbro. Og det passer os rigtig godt – for vi vil rigtig gerne afspejle den diversitet, som er blevet et varetegn for Vesterbro.
En lille landsby
Der hersker en meget lokal atmosfære indendøre hos Molevitten.
Mange børn kender hinanden fra gården, forældre krydser hinanden i jobsammenhænge, store søskende går i samme klasse, og nogle forældre har sågar selv gået i vores gamle gule børnehave på Rahbeks Allé.
Vesterbro er ligesom en lille landsby, hvor alle kender alle – og gerne vil komme hinanden ved. Vesterbro er samtidig blevet et meget ressoucestærkt område – og begge dele er et kæmpe plus for os som institution. Det betyder nemlig, at forældre lader sig engagere i institutionens liv og gerne vil ”investere” i Molevitten fx i form af frivilligt arbejde, gode initiativer og masser af hjerte for Molevitten.
Men det er ikke kun Vesterbro, der sniger sig ind i Molevitten, vi er også storforbrugere af tilbud i nærmiljøet, ligesom tager også aktivt del i lokale aktiviteter. Det betyder, at børnene har deres faste gang på biblioteket, i Kristkirken og i CarlsbergByen, når de fx inviterer til fastelavn eller på ny viden om Bier i Byen. Vi deltager også som heppekor, når de lokale fritidshjem har deres årlige sæbekasseløb, når skolerne har sportsdag i Søndermarken eller når der er børnejazz i Frederiksberg Have.
Nærmiljøet byder på rigtig mange gode tilbud, som vi altid holder skarpt øje med.
Inspiration fra nær og fjern
I vores hjerter er vi Vesterbroer, og vi kan ikke helt holde nallerne fra aktuelle politiske temaer, omforme dem og gøre dem til en del af hverdagen i Molevitten.
De globale udfordringer med plastic-affald i verdenshavene, lagde således kimen til årets sommerfesttema: Skrald og affald. Og det blev et brag af en fest med bæredygtig pynt og udklædning.
Vores håb er, at vi ved at tænke både lokalt og globalt er med til at give børnene udsyn og øget kendskab til såvel nærmiljøet og verdenen på en sjov måde.